Voorstellingen

Het kistje van Urashima

Visser Urashima redt het leven van de Zeeprinses. Als dank geeft ze hem een heel bijzonder kistje. Daarin kan hij gefluisterde wensen verzamelen. Als het kistje vol is, gaat het open en worden de wensen misschien vervuld…

Naar het Japanse sprookje ‘Urashima Taro en de Zeeprinses.’

Voor iedereen vanaf 4 jaar. Speelduur 40 minuten.

Een vreemde eend

   Vos, Konijn en Beer ontdekken in het bos een eend die er anders uitziet dan de eenden die ze kennen. Hij komt van ver. ‘Dit is echt een vreemde eend’, zeggen Konijn en Vos. Beer zegt: ‘Heldere, vriendelijke ogen. Vrolijk ook. Ik denk dat hij van grapjes houdt, net als ik.’  Konijn en Vos vinden dat de eend niet zomaar in hun bos op vakantie kan zijn. ‘Straks komen er nog veel meer.’ Als op een keer hun boot weg is, denken Vos en konijn dat de eend hem heeft gestolen.

Een muzikale vertelling over verschillen, overeenkomsten en het samen delen van het bos (de wereld). Voor iedereen vanaf 4 jaar. Speelduur 40 minuten.

De oma van Masja en Dasja

Het is vakantie. Masja en Dasja logeren bij hun oma. Op een dag lopen de meisjes te ver het bos in. Een grote, eenzame beer neemt ze mee naar zijn huis. Hij wil dat ze hem gezelschap houden en altijd voor hem zorgen. Masja en Dasja zijn heel erg bang. Misschien kunnen ze nu nooit meer naar huis. Maar gelukkig weet hun oma hen te vinden. Ze bedenkt een slim plan om de meisjes te bevrijden.

Naar een Russisch verhaal. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Speelduur 40 minuten

SCHERPE TANDEN…LANGE STAART!

Krokodil wil heel graag spelen met de andere dieren. Hij klappert met zijn tanden en slaat met zijn staart op het water van de rivier. Maar zo verjaagt hij de kikkers, de libellen en de ooievaars. Van Nijlpaard leert hij het anders aan te pakken.

Een interactieve muzikale vertelling met Manuela Verbeek. Gebaseerd op het prentenboek ‘Krrrr…okodil!’ van Catherine Rayner.
Voor iedereen vanaf 3 jaar. Speelduur 40 minuten.

De draak in de put

In een diepe put woont een boze draak. Iedereen is bang voor hem. Behalve Jacob. Hij gaat gewoon naar de draak toe en praat vriendelijk tegen hem. De draak vindt dit zo fijn, dat hij Jacob een heel bijzonder cadeau geeft…

Voor iedereen vanaf 4 jaar. Speelduur 40 minuten.

Niet van snoepen hoor!

Voordat Bij weg gaat om “iets te doen”, vraagt hij Vos, Konijn en Beer om op een grote pot met honing te passen. Alle drie houden ze veel van honing. Ze spreken af, om de beurt bij de pot te blijven. Wanneer ze alleen zijn met de lekkernij, kunnen ze het niet laten om ervan te snoepen. Vlak voordat Bij terugkomt, is de pot bijna leeg. Vos weet iets waardoor Bij het niet zal merken…

Een muzikale vertelling over vriendschap.
Voor iedereen vanaf ongeveer 3 jaar. Speelduur 25 minuten.

De kikker die al het water opdronk

Een vreemde grote kikker drinkt al het water op waardoor er
niets overblijft voor de andere dieren. Ze moeten iets verzinnen om het
water weer terug te krijgen waar het hoort: in de rivier, het meer en de waterput.

Een muzikale voorstelling over het belang van water,
gebaseerd op een sprookje uit Nieuw-Zeeland.
Voor iedereen vanaf 3 jaar. Speelduur 35 minuten.

 Een feest voor Dorus

Nog 100 nachtjes slapen en dan is Dorus jarig. Maar zo lang kan ze niet wachten. Ze wil nu een feest. ‘Dat kan niet’, zegt haar moeder en ze geeft Dorus een schaartje zodat ze lekker kan gaan knippen…

Een vrolijke muzikale vertelling. Gebaseerd op het boek “Nog 100 nachtjes slapen” van Milja Praagman. Voor iedereen vanaf 3 jaar. Speelduur 35 minuten.

                                                                                                                   Naar boven